תא"ק
בית משפט השלום באר שבע
|
24463-04-13
02/09/2013
|
בפני השופט:
ישעיהו טישלר
|
- נגד - |
התובע:
מוסך קלדרון באר שבע בע"מ
|
הנתבע:
יאן זילברמן סוכנות הפצה בע"מ
|
|
החלטה
בפניי בקשה למחיקת כותרת בתביעה שהוגשה בסדר דין מקוצר.
התובעת, (להלן גם: "המוסך"), השכירה לנתבעת משאית על פי חוזה בכתב. המוסך טוען, כי לאחר שהמשאית הוחזרה לו, היא נבדקה ובבדיקה נמצא, שהנתבעת עשתה שימוש לא ראוי במשאית, אשר גרם לה לנזקים.
הנזק הנטען הינו, שהיה צורך בהחלפת המנוע של המשאית. החלפת המנוע היתה כרוכה בעלות של 53,045.50 ₪ . המוסך צירף חשבונית מטעמו המעידה על עלות החלפת המנוע.
המוסך גם טען, כי הנתבעת לא שילמה לו עבור דמי השכירות של המשאית שנקבעו בחוזה שנערך ביניהם.
בס' 5 לחוזה השכירות צוין, כי דמי השימוש ליום הנם בסך 750 ₪, בתוספת מע"מ, וכי המחיר יהא צמוד למדד המחירים לצרכן.
בס' 8 צוין, כי הלקוח (הנתבעת) מתחייב לבצע את כל התיקונים במשאית על חשבונו, רק במוסך .
הנתבעת טענה, כי התביעה אינה תביעה על סכום קצוב אלא, שהיא תביעה נזיקית, ומקום בו מדובר בתביעה נזיקית- הרי שיש צורך להוכיח הנזקים בעזרת חוות דעת של מכונאי ולהעריך את גובה הנזק באמצעות חוות דעת של שמאי.
הדרישה הראשונית של החוק בנוגע לתביעות המוגשות בסדר דין מקוצר הנה שהתביעה תהא על "סכום קצוב". "סכום קצוב" על פי ספרו של כב' השופט ד"ר י. זוסמן, "סדרי הדין האזרחי", מהדורה שביעית, עמ' 657, הנו:
"סימן ההיכר לכל התביעות בנות סדר דין מקוצר, המנויות בתקנה 202 הוא, הסכום הקצוב של התביעה. הדיבור 'סכום קצוב' בא לתרגם את המונח האנגלי LIQUIDATED AMOUNT. הכוונה היא שחישוב הסכום יהא עניין אריתמטי גרידא, ללא צורך בשומה או בהערכה. למשל, תביעת דמי נזק שאינם קבועים מראש בחוזה, אלא שהשופט חייב לאמוד ולקבוע את הסכום בהתאם לנזק שנגרם, אינה תביעת סכום כסף קצוב...
טענת הנזק שנגרם למשאית כמו גם הערכת שווי הנזק הנם בוודאי עניין של הערכה ושומה.
מאידך, התביעה לדמי השכירות הנה בוודאי תביעה בעלת סכום קצוב, שניתן לחשבו באופן אריתמטי גרידא והיא לכאורה, ראויה להתברר בסדר דין מקוצר. אולם די, בכך שחלק מהתביעה אינו בר תביעה בסדר דין מקוצר, כדי שהעניין כולו יידון בהליך רגיל (ראו: ר"ע 192/84 אבגד בע"מ נ' סולל בונה בע"מ , פ"ד לח(2), 581 ).
בנסיבות העניין, אני מקבל בקשתה של הנתבעת וקובע, כי התביעה אינה ראויה להתברר בסדר דין מקוצר. אני מורה אפוא, על מחיקת הכותרת.
נוכח סכום התובענה, התובענה תתברר בסדר דין מהיר. התובעת תתאים כתב התביעה לסדר דין מהיר. הנתבעת תגיש כתב הגנה מטעמה בתוך 30 יום מהיום. ימי הפגרה במניין הימים.
ניתנה היום, כ"ז אלול תשע"ג, 02 ספטמבר 2013, בהעדר הצדדים.